Comau robotok

Az 1978-ban alapított ComauS.p.A. több mint 40 éve fejleszt ipari robotokat. Mint az egyik legnagyobb nemzetközi automatizálási vállalat, gyárai a világ 14 országában vannak jelen, több mint 30 helyszínen. Jelenleg 47 különböző robottípust 3-tól 650 kg-ig, és azok altípusait kínálják a robotizálásban érdekelt ügyfeleik számára. Olyan egyedülálló megoldásokat nyújtanak, mint az üreges csuklós NJ4-es sorozat, a moduláris Rebel SCARA robotok, vagy a 170 kg terhelhetőségű AURA kollaboratív robot.

 

Comau Robotok

A Comau robotportfóliójában a 3 kg-os terhelhetőségű robotoktól a 650 kg-os terhelhetőségűekig minden munkaterületre kínálnak megfelelő típust:

  • SCARA robotok: A 6 kg terhelhetőségű Rebel-S6 sorozat pick&place feladatokhoz ideális választás. Moduláris felépítésének köszönhetően a karhosszúság bármikor utólag is változtatható.
  • 3-7 kg között a Racer sorozatot ajánljuk. Az alumínium magnézium vázszerkezetű 3-5 kg-os robotokat kifejezetten a nagy sebességű alkalmazásokra fejlesztették.
  • 12-60 kg között olyan speciális kivitelek is elérhetők, mint az eltolt csuklós robotok csiszolási feladatokra, vagy az IP67-es védettségű melegüzemi és ívhegesztő robotok.
  • 90-650 kg között kiemelkedők az üreges csuklós robotok kifejezetten ponthegesztési feladatok ellátására. De emelt sebességű prés kiszolgáló, polcra tehető és melegüzemi robotok is vannak a kínálatukban.
  • Palettázási, raklapozási feladatokra 180-470 kg között ajánlják a PAL robotokat, szénszálas merevítővel és emelt sebességel.
  • Ívhegesztéshez komplett megoldás az ARC4 robot, amelyet Fronius tápegységgel, tisztító állomással kompletten felszerelve, bekábelezve szállítanak.
  • A 170 kg terhelhetőségű AURA kollaboratív robotuk egyedülálló a piacon.
  • Oktatási feladatokra az e.Do oktatórobotot akár komplett oktatási csomagként tematikával és oktatóanyagokkal is szállítják.

A Comau robotvezérlők akár 16 tengely egyidejű vezérlését is ellátják. Érintőképernyős TeachPendant-juk lehetővé teszi a robotok hatékony és kényelmes kezelését. Minden vezérlő rendelhető a legelterjedtebb iparibusz modulokkal is akár Master konfigurációban, így akár komplett cellavezérlőként is használhatók. A robot vezérlők közvetlenül vezérlik a Comau munkadarab forgatókat, pozícionálókat, és kiegészítő tengelyeket is.

Felhasználóik az openROBOTICS rendszer keretében robotvezérlő egység nélkül vásárolhatnak Comau robotokat amiket aztán a sorvezérlő PLC segítségével tudnak vezérelni.

Szolgáltatásaik:

A Comau a világ 12 országában rendelkezik tartalék alkatrész raktárral. Sürgős esetben akár 24 órán belül képesek a szükséges csere alkatrészt leszállítani. A Comau robotok vezérlő rendszere az osztrák B&R cég gyártmánya, a motorok a kábelezés és hajtóművek német, illetve japán beszállítóktól érkeznek.

Az olaszországi központban lehetőség van kezdő és emelt szintű robot programozás tanfolyam elvégzésére, valamint specifikus tanfolyamokat is kínálnak az applikációs szoftverekhez.

További Comau robotok termékek