e.Do Oktató robot

A Comau az e.Do oktató robotot a jövő generációi érdekében fejlesztette ki. Az e.Do egyedülálló módon kifejezetten az iskolai oktatás igényeinek megfelelően készült. Az oktatás teljes spektrumában használható az általános iskolától az egyetemi szintig.

Az e.Do egy open-source 6 ill. 4 tengelyes moduláris robot, Raspberry Pi-ra épülő vezérléssel. Vezérelhető PC-ről és tabletről is, operációs rendszere a KineticKame ROS-re épül. Rendelhető hozzá megfelelő megfogó és tolltartó is, de alapvetően a kreativítás feljesztése és a built-it-yourself koncepció erősítése a feladata. Az edo.cloud felületen regisztrált felhasználók megoszthatják egymással alkalmazásaikat, és rengeteg ötletet találhatunk a robot lehetőségeinek kihasználására. Természetesen oktatási intézmények számára komplett oktatási csomagok is rendelkezésre állnak. Ezekben a csomagokban nem csak az e.Do robotok, de ezek virtuális másai is használhatók a tanulók számára.

  • Az e.DoLearning Center program 8-19 évesek számára kínál STEM és programozói csomagokat
  • Az e.DoLearningLab ugyanezen korosztályok számára kínál robotikai, matematika és programozó tréningeket
  • Az e.DoroboticLicenses program ipari robot programozói traning, amiben az e.Do robotot a Comau ipari programozó környezetében lehet programozni, és tréninget követően vizsgát tenni a tanultakról

A főbb jellemzők a következők:

  • A terhelhetőség 1 kg
  • Karkinyúlás 0,5 m
  • IP10-es védettségi szint
  • USB, Ethernet, Wifi, és soros port csatlakozási lehetőség
  • ISO 13482 szabványi megfelelőség (PersonalCareRobots)

Oktatási csomagok a különböző korosztályok számára:

Learning Center – Innovatív oktatási tér az élvezetes tanuláshoz az e.DO oktatási robotokkal

Az e.DO Learning Center egy innovatív oktatási környezet, amelyben az általános, középiskolai és főiskolai hallgatók az e.DO robotok segítségével fejleszthetik tudásukat és képességeiket a különböző tantárgyakban. Egy oktatási csomag 4 órányi anyagot foglal magában, amely integrálja a STEM interdiszciplináris tudós-mérnöki szemléletét a fejlesztő-kutató munka innovációjával és a vállalati kultúra világával, hogy szilárd alapot teremtsen a jövőbeli növekedéshez. Az e.DO Learning Center termék 4 vagy 5 e.DO robotot és 4 órás képzési csomagokat tartalmaz. Az edukációs témakörök, korcsoport és nehézségi fokozat szerinti bontási lehetőségeket kínál a tanároknak, hogy felfedezhessék diákjaikkal az egyes tantárgyak lenyűgöző univerzumait.

 

Learning Lab – Didaktikai eszközkészlet egy edukációs, robotikán alapuló laboratórium hatékony működtetéséhez

Az e.DO oktatási robotnak köszönhetően a diákok innovatív, praktikus, hihetetlenül érdekes és rendkívül szemléltető módon tanulhatnak STEM-alapú tantárgyakat. A STEM a jövő nagy kérdéseit hivatott megválaszolni. Épp ezért a STEM a felfedezés és a megismerés iránti vágyat kell, hogy ébren tartsa és tovább mélyítse a nebulókban, miközben gyakorlatias alkotó módszerével fejleszti a csapatmunkát és a kitartást, valamint azt, hogy a megszerzett ismereteket új, korábban nem tapasztalt helyzetekben is alkalmazni tudják. Ez az a szemléletmód, ami egyaránt segítheti az egyén akadémiai tudásának fejlődését és a tanulás iránti hosszú távú elköteleződését. Az e.DO Learning Lab elsődlegesen a középiskolai és főiskolai tanároknak kínál egy prezentációs eszközkészletet, amely kifejezetten a tanárok támogatására és a tantárgy bemutatására nyújt 2 órás támogatási alapot.

 

Activity Cards – 1 órás robotikával támogatott oktatási anyag a jobb tanulási élményhez

A Comau több mint 300 tevékenységi kártyát fejlesztett ki, amelyek mindegyike a matematika, a fizika, a technológia, a robotika és a kódolás területén egy adott téma alapvető és mélyreható tanulmányozására szolgál. Az összes rendelkezésre álló tantárgyhoz és tematikához tartozó tevékenységi kártya tanulási szint szerint kategorizált: alap, középhaladó és haladó fokozatra bontható. A tevékenység kártyák egy gyorsabb, egyszerűbb, rugalmasabb és sokoldalúbb tanítást ösztönöznek. Minden kártya 1 óra leckét tartalmaz egy adott téma megértésének javítására, valamint gyakorlatokat a megszerzett ismeretek és tesztek felhasználására, és a tanulási eredmény hatékony ellenőrzésére. A tevékenység kártyák legalább egy e.DO robottal és/vagy egy e.DO kockával végzett tanulási tapasztalat támogatására használhatók.

 

Training Packages – 4 órás laboratóriumi körülményekkel támogatott oktatási csomag

A képzési csomagok teljes, kulcsrakész oktatási projektek, amelyeket az e.DO robot és az e.DO Cube együttes bemutatására terveztek. A Comau 10 képzési csomagot fejlesztett ki a matematika, a technológia, a robotika és a kódolás speciális témáinak bemutatására és feltárására. A képzési csomagok globális és magával ragadó tanulási élményt nyújtanak, amely konszolidálja az elméletet az e.DO -val végzett gyakorlati kísérletezés révén.

 

e.DO Cube – Au e.DO oktatási robot digitális ikre, vagyis az innovációs robot az e-learning platformján

Az e.DO Cube a Comau által kifejlesztett új technológiai eszköz az oktatáshoz. Ez az eszköz lehetővé teszi a tanároknak és diákoknak, hogy teljesen új didaktikai megközelítéssel tanítsanak és tanuljanak.

Az e.DO Cube az e.DO Robot digitális ikertestvére, egy antropomorf manipulátor szimulátor, amely a Learning By Doing Experience programhoz használható, és lehetőséget teremt egy e-learning környezetben is a hatékony, tapasztalatokon alapuló tanulás élményének. Az e.DO Cube egy digitális eszköz, amely ugyanazt a hardvert és szoftvert használja, mint az e.DO robot. USB-porton keresztül csatlakoztatható a számítógéphez vagy táblagéphez, és megjeleníti a képernyőn a virtuális robotot. A digitális platformon programozott és működtetett e .DO Cube segíti a STEM tantárgyak, a robotika és a kódolás tanulását és tanítását, akár távolról is. Az e.DO Cube használatával a diákok és a tanárok ugyanazt az információmegosztást és munkacsoport-interakciót élvezhetik, mint a gyakorlati osztálytermi órákon.

Dokumentumok
Comau e.DO oktató robot | 4.34 MB
Comau eDOExperience oktatási program | 2.13 MB
Comau_kompakt_katalogus | 8.1 MB
További Comau robotok termékek