Hírlevél feliratkozás
Kapcsolat

BNP ergonomikus kiegészítők

product_category BNP narancssárga ergonomikus szék

A BNP ergonómiai kiegészítők olyan felszerelések és szerszámtartók, amelyek elősegítik az ergonómiát és a munkaállomások ergonómiájának megszervezését a futószalagon a Lean Production elvének megfelelően. 

Javítják a munkakörnyezetet a munka ergonómiájának elveivel összhangban, kifinomult kialakítással alkalmazkodnak a kezelő egyedi igényeihez.

 

NYOMATÉK REAKCIÓ KAROK

BNP nyomaték reakció kar

A nyomaték-reakciókarok olyan ergonomikus eszközök, amelyek lehetővé teszik a csavarozókon használat közben ébredő rezgések és reakciónyomatékok elnyelését, ezzel javítva a munkahelyi biztonságot, kímélve az operátorokat, megelőzve a felesleges mozgásszervi terheléseket és sérüléseket.

A reakciókarok a különböző munkakörülményekhez és feladatokhoz számos kivitelben elérhetők, így választhatunk teleszkópos és forgásgátló kart vagy összecsukható és lineáris merőleges változatot az olasz BNP kínálatában.

Előnyök:

 • Meghúzási irány a reakciókarra merőlegesen
 • Függőleges telepítés
 • Belső, intergrált balancer kábel

Jellemzők:

 • Nagy anyagszilárdság
 • Nagy pontosságú gyártás
 • Alumínium beépülő alkatrészek
 • Sima futás

Kiegészítők:

 • Szerszámtartó (tartozék)
 • Balancer

 

TEHERMENTESÍTŐ KAROK

BNP tehermentesítő kar

A tehermentesítő karok a kiegyensúlyozó rendszernek köszönhetően képesek kompenzálni a nagyipari termelésben használt eszközök reakciónyomatékait és tömegét, illetve alkalmasak nehéz tárgyak mozgatására. Kialakításukat tekintve lehetnek elektronikusak, pneumatikusak és rugós rásegítésűek.

 

SZERSZÁMTARTÓ

A szerszámtartók előnye, hogy javítják a munkaterület szervezettségét azáltal, hogy szabályozhatók a dolgozó ideális szerszámelvételi pozíciójához, s ezzel csökkentik a gép ki- és behelyezési idejét (SMED).

 

PICK TO LIGHT RENDSZER

A Pick to light rendszer olyan alkatrész válogató megoldás, amely csökkenti a gépbeállítási időt (SMED) és lehetővé teszi a dolgozó mobilitásának fenntartását a munkaterületen.

 

DINAMIKUS FÉNYEK

A BNP dinamikus fények olyan lámpák, amelyek fényereje alkalmazkodik az egyes munkafázisok és a dolgozó igényeihez a munkaállomás ergonómiájának elveivel összhangban.

 

ÁLLÍTHATÓ MUNKALAP

A BNP állítható munkalap a dolgozó magasságához igazodik, tiszteletben tartva a munkaállomás ergonómiájának elveit.

 

ERGONOMIKUS SZÉKEK

Az ergonomikus székek állítható munkaszékek, amelyek kifejezetten a dolgozó biológiai paramétereihez igazíthatók, lehetővé téve a gyors átállást, az ergonómiát és a munkapadhoz viszonyított helyzet beállítását.

 

BNP POSIX (Vezérlő operátor guidance-hez)

BNP Posix

Mi az a Posix?

Vezérlő, amely biztosítja a nyomonkövethetőséget és a támogatást a kezelő számára. Ez egy önálló pozíciófigyelő rendszer, amely felismeri a csavarozó pozícióját és csak a gyártásvezető által meghatározott csavarozási pontokon teszi lehetővé a csavarozást. Így lehetőség van irányított meghúzási szekvenciák beállítására is az egyes meghúzási tevékenységek megfelelő kimenetelének igazolásával.

Lehetővé teszi a dolgozók irányítását a szigorítási fázisok során, biztosítva a hibák csökkentését és a folyamat minőségbiztosítását.

 • Hibabiztos meghúzási fázisok
 • Az emberi hiba kockázatának csökkentése
 • A manuális folyamat minőségbiztosítása

Miért a posix?

- Minőség:
A nyomonkövethetőség és a folyamatbiztonság lehetővé teszi az összeszerelési kézi tevékenységek minőségének igazolását.

- Termelékenység:
A támogatott gyártási ciklusok konfigurálásával a kézi összeszerelési folyamatok felgyorsíthatók és egyben a hibák száma csökkenthető.

 

product_category
Dokumentumok
documents_icon BNP katalógus_2020 | 8.06 MB
További Ergonómiai megoldások termékek
MATE exoskeleton