Hírlevél feliratkozás
Kapcsolat

Kistler szoftverek

product_category Kistler szoftver csomag

CEUS 10 – „all-in-one” szoftver folyamatbiztosításhoz a csavarozástechnológiában

 

A Kistler webalapú CEUS 10 Windows szoftver elvégzi az összes szabványnak megfelelő dokumentált feladatot, amely a folyamatbiztosításhoz szükséges a rögzítőelem összeszerelési folyamat szerszámtesztelése előtt, alatt és után.

A CEUS 10 szoftver megbízható platform a rögzítőelemek összeszerelési folyamatával kapcsolatos összes szerszámteszthez. Egyszerű és intuitív működtetés jellemzi, valamint az értékelési lehetőségek széles skáláját kínálja.

Az intuitív útmutatásnak köszönhetően a felhasználók a „Gyorsmérés” tesztstratégiában végezhetnek teszteket a szerszámtechnológia megadásával (pl. anyacsavarozó, impulzusszerszám, beállító vagy jelző nyomatékkulcs). A teszt nagyon rövid időn belül elindítható közvetlenül a kiértékelendő paraméter (nyomaték vagy elfordulási szög) megadása után, a kívánt célparaméterrel és az esetlegesen szükséges segédparaméterekkel. A gyors mérések érdekében ez lerövidíti az adatbázis törzsadataiban a szerszámok vagy rögzítési pontok beállításához szükséges időt. A mérési eredmények értékeléséhez szükséges szabványnak megfelelő (vagy szabadon meghatározható) tűréshatárok és statisztikai paraméterek már előre tárolva vannak és egyedileg adaptálhatók. Az előre definiált párbeszédablakok segítségével a gyorsmérésből származó adatok további vizsgálati stratégiák alapjául szolgálnak és későbbi felhasználás céljából az adatbázisban tárolhatók.

A „Szerszámteszt” stratégiában (gépképesség teszt) a már beállított eszközök a párbeszédablakból könnyen elérhetők és több egyedi vizsgálati ponton is tesztelhetők a tárolt, jellemző adatok alapján. A megfelelő számú vizsgálati pont ellenőrzését követően az utolsó lépés az eszköz képességeinek értékelése a tárolt tűréshatárok és statisztikai paraméterek segítségével.

A „Rögzítési pont és szerszám” tesztstratégia összekapcsolja a gyártási folyamatban egy valós rögzítési pont tárolt célparamétereit egy ehhez az alkalmazási módhoz rendelt eszközzel, így a szerszámot kiválóan be lehet állítani és a folyamatképesség rendszeres időközönként ellenőrizhető.

A szoftverben elvégzett minden teszt egy adatbázisban tárolható, így lehetőség nyílik a szerszámtesztek teljes nyomon követésére a rögzítőelem összeszerelési folyamat során. A tárolt adatok bármikor előhívhatók további kiértékeléshez, ahol grafikus és táblázatos nézet is elérhető és az adatok tesztjelentésekben is megjeleníthetők.

A szoftverhez mellékelt nyelvi csomagok lehetővé teszik a kezelők számára, hogy bármikor módosítsák a felhasználói felület nyelvét. A jelentések és kiértékelések különböző nyelveken történő megjelenítésére való képességének köszönhetően a CEUS 10 ellenőrző szoftver világszerte megfelel a gyárakban történő használat követelményeinek.

 

Főbb jellemzők/előnyök

 • Csavarozó, impulzuskulcs és nyomatékkulcs szerszámteszt a Kistler cerTEST rendszerében
 • Egyszerű és intuitív kezelhetőség
 • Gyors mérési dokumentációs lehetőség
 • A szerszámok és rögzítési pontok adatbázisban tárolhatók ismételt mérés és dokumentálás céljából
 • Testreszabott felhasználókezelés

 

 

testXpert - Windows szoftver csavarkötések teszteléséhez

 

A Kistler szabadon konfigurálható Windows szoftvere elvégzi az összes szükséges feladatot a szabványnak megfelelő és dokumentált csavarkötések teszteléséhez az eljárás előtt, alatt és után.

A testXpert szoftver egy megbízható platform, amely egyszerű, intuitív kezeléssel és összetett funkciókkal rendelkezik, amelyek lefedik a csavarkötések tesztelésének teljes skáláját. A tesztsorozatok blokk alapú felépítésének köszönhetően a felhasználók saját specifikációik és követelményeik szerint, szabadon definiálhatják az általuk igényelt mérési sorozatokat akár egyedi vevői igények, akár szabványok teljesítése érdekében. Minden egyes blokk szabadon konfigurálható a kezdőérték, a lekapcsolási érték és a megadott sebesség tekintetében. Lehetőség van akár több lekapcsolási érték kiválasztására is, mint például biztonsági funkciók beiktatására. Az integrált ismétlésmérő használata esetén ez azt jelenti, hogy többszörös meghúzási műveletet lehet végrehajtani és egy biztonsági érték túllépése esetén a teszt megszakítható. A szoftver nincs előre meghatározott tesztprogram struktúrákhoz kötve, a beviteli varázsló lehetővé teszi a teszteléshez szükséges összes kulcsadat kiválasztását és megadását.

Ilyen a

 • vizsgálati sorrend,
 • menetadatok,
 • súrlódási együtthatók és a csapágyfelület átmérőire vonatkozó különböző szabványok által meghatározott számítási képletek,
 • használandó érzékelők,
 • leíró paraméterek és eredmények.

Ebből a célból az érzékelő és behajtási adatokat egy globális adatbázisrendszerben tárolja, amely dokumentációval nyomon követhető. A tesztsorozat alapján a kezelő a mérési adatokból az egyes blokkokhoz több eredménytáblázatos megjelenítést tekinthet meg, majd az eredményeket statisztikailag kiértékelheti. Az olyan összetett kiértékelésekhez, mint amilyenek bizonyos szabványokhoz szükségesek, a szoftver előre meghatározott mérési módszereket biztosít.

Egy másik lehetőség a szabadon programozható eredmények beállítása saját preferenciák szerint. A teszt alatt és után a mérési görbék szabadon konfigurálható grafikonokon jelennek meg.

Bővebb értékeléshez további lehetőségként videó rögzíthető és tárolható a meghúzási folyamatról, ami később a többi adattal kiértékelhető. A tesztjelentések elkészítéséhez az összes eredmény, táblázat, grafika és a felhasználó által definiált paraméter egy varázsló segítségével importálható bármely, az ügyfél által megadott tesztjelentés űrlapba. Ezek az adatok tesztjelentésként (például az integrált export interfészen keresztül) kiadhatók vagy automatikusan továbbíthatók magasabb szintű szoftverplatformokra.

 

Fő jellemzők/előnyök:

 • A tesztek megfelelnek a csavarkötésekre vonatkozó összes ismert szabványnak.
 • A tesztsorozatok és eljárások a blokkstruktúra alapján kerülnek meghatározásra.
 • Az adatok kényelmesen rendszerezhetők és dokumentálhatók.
 • Mérési profilok kiterjedt grafikus elemzése.
 • Változatos lehetőségek az ellenőrzési jelentésekhez és elrendezésekhez.

 

product_category
Dokumentumok
documents_icon KISTLER CEUS 10 Szoftver Brosura ENG | 1.92 MB
documents_icon KISTLER testXpert Szoftver Brosure ENG | 155.34 KB
További Szoftver megoldások termékek
Deprag szoftverek