icon Hírlevél feliratkozás

Deprag-Micropsi AI-alapú csavarozás

DEPARAG/Micropsi AI alapú csavarozástechnika

A DEPARAG és a Micropsi együttműködésének köszönhetően AI technológiával nagyobb rugalmasságot kívánnak elérni a csavarozástechnikában

 

Kézi csavarozási pozíciók automatizálása mesterséges intelligencia segítségével

Az ambergi DEPRAG és a berlini Micropsi Industries cégek bejelentették együttműködésüket. Ezen a partnerségen belül a két cég közösen fejleszt olyan automatizált csavarozási megoldást, amely képes kezelni a különböző típusú eltéréseket a gyártóállomásokon. Ezzel a megoldással a különböző jellegű csavarozások elsőként automatizálhatók. Ez korábban nem volt lehetséges, vagy nem volt gazdaságos a korábbi hagyományos rendszerek használatával.

 

Az automatizált csavarszerelés kihívásai

A csavarozásos összeszerelés minden termelő iparágban elterjedt. Lényegében ez a folyamat biztonságos kapcsolatot hoz létre két vagy több alkatrész között egy vagy több kötőelem segítségével. Ami eleinte egyszerűnek hangzik, az a gyakorlatban rendkívül összetett a különféleségek széles skálája miatt, mint például a termékkialakítás, a szög és a gyártási tűrés. Ahol ezekben lényegi eltérés van, a hagyományos automatizálás használata általában bonyolult és költséges.

A DEPRAG összefogott a Micropsi Industries-zal, hogy kifejlesszen egy megoldást a csavarozási folyamatok automatizálásával kapcsolatos ezen kihívásokra. A DEPRAG a csavarozó rendszerek, speciális gépek, robotcellák és összeszerelő rendszerek tapasztalt gyártója és fejlesztője különféle iparágak vásárlói számára, beleértve az autó-, háztartási cikk és elektromos ipar gyártóit.

„Örülünk, hogy együttműködhetünk egy olyan hagyományos gyártóval, mint a DEPRAG és profitálhatunk a csavarozási technológia terén szerzett széleskörű tapasztalatukból” – kommentálta az együttműködést Dominik Bösl, a Micropsi Industries műszaki igazgatója.

"Ez a közös megoldás egy ágazatközi kihívást jelent: a csavarszerelést. Az együttműködés robusztus és nyereséges automatizálási megoldást kínál ügyfeleinknek és ezzel előmozdítja azon célunkat, hogy egyszerűsítsük az automatizáláshoz való hozzáférést."

 

Az AI-alapú csavarozó megoldás áthidalja az eltéréseket

Az együttműködés egyesíti a DEPRAG csavarozási technológiáját és a Micropsi Industries MIRAI robotvezérlő rendszerét. A mesterséges intelligencia használatával a MIRAI által vezérelt robotok képesek megbízhatóan kezelni olyan összetett gyártási feladatokat, amelyeket korábban vagy nem lehetett, vagy nagyon bonyolult és veszteséges volt automatizálni. A MIRAI által irányított robot képes reagálni a munkakörnyezetére és valós időben korrigálni annak változását.

"A Micropsi Industries MIRAI intelligens vezérlője ideális kiterjesztése automatizálási portfóliónknak" - magyarázza Daniel Guttenberger a DEPRAG csavarozási és adagolástechnológiai termékmenedzsere. "Vállalati filozófiánk középpontjában az a vállalásunk, hogy ügyfeleinknek mindig a legjobb minőségű és leginnovatívabb termékeket kínáljuk. Az olyan technológiák, mint a MIRAI, lehetővé teszik számunkra, hogy reagáljunk ügyfeleink aktuális kihívásaira és hosszú távon versenyképes megoldásokkal támogassuk őket".

A DEPRAG és a Micropsi Industries intelligens csavarozási megoldása azt jelenti, hogy a pozíció- és szögtűrések, valamint a gyártási tűrések kompenzálhatók egy adott összeszerelésnél. A mozgó szalagon végzett dinamikus feladatok is első ízben automatizálhatók. A megoldás számos termék és alkatrész összeszerelésére alkalmas, például háztartási gépek, elektronikai cikkek, autóalkatrészek, mezőgazdasági gépek és még sok más további gyártmányok.

 

Összefoglalás

A DEPRAG és a Micropsi Industries olyan közös automatizált csavarozási megoldást kínál, amely képes kezelni a különböző típusú eltéréseket a gyártóállomásokon.

A csavarozási megoldás működtetéséhez a MIRAI rendszert és a DEPRAG csavarozási technológiát ötvözik a robotkarokkal.

Az intelligens csavarozási megoldás lehetővé teszi az alkatrészek helyzetének, szögének és gyártási tűrésének kompenzációját.

Az együttműködés egyesíti a DEPRAG csavarozási technológiáját és a MIRAI robotvezérlő rendszert. A mesterséges intelligencia és a kamera bemenetnek köszönhetően a MIRAI által vezérelt robotok bonyolult gyártási feladatokat is el tudnak végezni.

A megoldás a következő DEPRAG x Micropsi videóban látható működés közben.

 

Tájékozódjon bővebben Deprag megoldásainkról!