Újabb funkcióbővítéssel rukkolt elő év elején a DEPRAG

Ahogy azt megszokhattuk a csavarozástechnika nagymestereitől, a Depragnál, sosem érik be a tökéletessel, hisz még azon is tudnak egy újabb csavarral még jobbat alkotni. Digitális újdonságuk számunkra is meglepetést okozott, hisz figyelemfelkeltő tulajdonságokkal egészült ki az adagoló modulok (DFM) és a lépcsős adagolók (Step Feeder) vezérlőrendszere.

 

FUNKCIÓBŐVÍTÉS A PFC100 ADAGOLÓVEZÉRLŐBEN

A kibővített PFC100 2.15 szoftver a DFM és a Step feeder vezérléséhez lett integrálva, amelyhez a DFM két- vagy háromállású hengerrel is csatlakoztatható. Mindkét rendszer esetén az „Eszközinformációk” menüpontban jeleníthetők meg a szoftver adatai.

A PFC100 2.15 verziója a következő eszközökhöz lett integrálva:

- 11011-D2 típus: Rezgő adagoló a DEPRAG FEED MODULE-al kombinálva (kétállású henger)

- 11011-D3 típus: Rezgő adagoló a DEPRAG FEED MODULE-al kombinálva (háromállású henger)

- 11911 típus: Lépcsős adagoló (manuális)

- 01911-EP típus: Lépcsős adagoló (automata)

A szervizmenü segítségével kényelmesen válthat a különböző eszköztípusok között. Szokás szerint ennek egyik lényeges előnye, hogy a raktározási költségek optimalizálhatók.

 

DFM VEZÉRLŐ 

A PFC100 vezérlő használható a DFM vezérléséhez, ezen belül a pozícionáló henger működtetését és egy pneumatikus csavarhúzót PFC100 szelepblokkon keresztül is képes vezérelni.

11011-D2 Rezgő adagoló kombinálva a DEPRAG FEED MODULE-al (kétállású henger):

Az indítási jelet a DFM start gombja küldi a PFC100-nak. A vezérlő végrehajtja a megfelelő sorrendben a bitek pozicionálását, továbbá a csavarok előtolását és leválasztását. Ez integráció költségeket és időt takarít meg, mivel nincs további vezérlésre szükség a DFM vezérléséhez.

A szekvencia (kétállású henger):

1. A csavar az adagoló fejben van

2. A kezelő a csavarhúzót a csavarozási pozíció fölé helyezi

3. A kezelő megnyomja a start gombot => A csavarhúzó elindul, a bitlöket végrehajtásra kerül

4. Meghúzza a csavart

5. Elért nyomaték => A csavarhúzó leáll, a bitlöket visszaindul a kezdeti helyzetbe

6. Csavaradagolás

 

11011-D3 Rezgő adagoló kombinálva a DEPRAG FEED MODULE-al (háromállású henger):

A PFC100 háromállású hengerrel rendelkező DFM vezérlésére is képes.

Az indítási jelet a DFM start gombjáról küldi a PFC100-hoz. A vezérlő végrehajtja a megfelelő sorrendben a bitek pozicionálását, továbbá a csavarok előtolását és leválasztását. Ez integráció költségeket és időt takarít meg, mivel nincs szükség további vezérlésre a DFM vezérlő számára.

B szekvencia (háromállású henger)

1. A csavar az adagoló fejben van

2. Az 1. bitlöket végrehajtásra kerül és csavar megtámasztó löketként szolgál

3. A kezelő a csavarhúzót a csavarozási pozíció fölé helyezi

4. A kezelő megnyomja a start gombot => A csavarhúzó elindul, a 2. bit löket végrehajtásra kerül

5. Meghúzza a csavart

6. Elért nyomaték => A csavarhúzó leáll, az 1-es és 2-es bit löket visszaindul a kezdeti helyzetbe

7. Csavarbelövés

 

Fontos figyelmeztetés!

A be- és kimenetek korlátozott száma miatt a PFC100 vezérlő nem használható vákuumtechnikával (MAS) felszerelt DFM-hez.

 

STEP FEEDER VEZÉRLŐ

A lépcsős adagoló alapvetően két eszközből áll, egy lépcsős felhordóból és egy lineáris rezgőpályából, mindkettőt a PFC100 vezérlőn keresztül vezérlik.

A lépcsős felhordó vezérlése a PFC100 vezérlő kimenetén keresztül történik, amely indító jelet ad a lépcsős vezérlő motorjának. A szegmensek helyzetét a PFC100 vezérlő a lemezszegmens hátulján található érzékelő szerint értékeli.

Ha külsőleg indukált meghibásodás következik be (pl. csavarbeakadás két lemezszegmens közt), a vezérlő a speciális ellenőrzési eljárástól függetlenül törölheti a folyamatot.

A lineáris rezgő pályához elérhető szokásos kiváló minőségű kivitelezést és vezérlést is megtalálhatja. A vezérlési frekvencia, valamint az amplitúdó a PFC100 vezérlőn keresztül állítható be az előírt gyorsulási értékekre.

11911 PFC100 vezérlő kézi rendszerű adagolóként a lépcsős adagolóval:

Itt a léptető szegmenseket a PFC100 vezérlőn keresztül vezérlik, és az érzékelőn keresztül figyelik. Továbbá a csavarok szállítását a lineáris rezgő pályával és a csavarok leválasztásához szükséges szeparátor segítségével szabályozzák.

01911 EP PFC100 vezérlő automata rendszerű adagolóként a lépcsős adagolóval:

Itt a léptető szegmensek sorrendjét a PFC100 vezérlőn keresztül vezérlik, és az érzékelőn keresztül figyelik. Továbbá, a csavarok szállítását egy lineáris rezgő pályával és a csavarok leválasztásához szükséges szeparátor segítségével szabályozzák.