Választási Segédlet

Megfelelő Csavarozás Technika Választása

A legmegfelelőbb technológia csavarozási műveleteihez

A termék- és folyamatmérnökök tisztában vannak a következőkkel: A csavarozás technológia az egyik legkiterjedtebb a kötési technológiák területén, olyan eshetőségekkel, melyeket a tervezés fázisában még nem lehet figyelembe venni. Az egyetlen hatékony megoldás, ha már a tervezés fázisában a megfelelő csavarozási technológiát választjuk meg.

Ez az útmutató segítséget nyújt az Ön szerelési alkalmazásaihoz lehető legmegfelelőbb csavarozó rendszer kiválasztásában.

A DEPRAG cég a csavarozástechnikai alkalmazások széles választékát kínálja a legkülönbözőbb területekre. Egyszerű termékek - magas folyamat megbízhatóságot megkövetelő - szerelési műveleteihez éppen úgy kínálunk csavarozó gépeket, mint a legzordabb körülmények közti feladatok ellátásához (pl.: ütvecsavarozóink).
1. Az alkalmazáshoz megfelelő szerszám

A különböző típusú csavarozó gépek és felhasználási területeik áttekintése
A: Csavarozástechnika ipari szerelvényekhez

A DEPRAG cég széles választékban kínál alap megoldásokat ipari szerelési műveletek végzéséhez, így sűrített levegős NANOMAT, MICROMAT, vagy az elektromos EC-Servo MINIMAT csavarozó gépeket.

Szerszámaink csoportosítása az alábbi kategóriák szerint lehetséges:

kézi, vagy beépíthető használat,
pneumatikus, vagy elektromos hajtás,
egyenes, derékszögű, vagy pisztoly kialakítás,
a folyamat megbízhatósággal, rugalmassággal, dokumentálhatósággal, stb. szemben támasztott követelmények.

Az ipari gyakorlatban sok esetben nem csak a csavarozót, hanem a komplett szerelő rendszert az adott megbízhatósági szintet megkövetelő meghúzási folyamathoz kell alakítani. Ez azt jelenti, hogy a rendszer komplett szervezettsége és irányítása szükséges, így a csavarozóé a nyomaték- és szögmérő eszközöké - a kézi, illetve a teljesen automatikus szerelőállomásoknál feladatot ellátó - adagoló rendszereké.

Ez a segédlet segítséget kíván nyújtani a megfelelő csavarozó kiválasztásához. Azonban érdemes tisztában lenni azzal, hogy a specifikus konstrukció és helyes technológia csak teljes körű hatásvázlat és követelményjegyzék alapján, elemző munkával (úgy, mint a minden egyes szerelvény esetében elvégzett csavarkötés vizsgálat) valósíthat meg.
B: Csavarozástechnika különleges feladatokhoz

A DEPRAG több különböző szerszámot is kínál speciális alkalmazásokhoz:

SENSOMAT
A rögzíthető mechanikus kuplunggal szerelt, vezérelt csavarozó alkalmas menetmetszéshez, menetvágáshoz, önmetsző- és önfúró csavarokkal való munkához. A csavar behajtása a csavarozó maximális teljesítménye mellett történik, azonban a behajtás előtt röviddel a kuplung old és a csavarozó pontosan a kívánt nyomatékhatárt elérve kapcsol le.
Automatikus lekapcsolású/ automatikus lekapcsolás nélküli impulzus csavarozók
A hidraulikus impulzus generátorral szerelt csavarozó (nyomatékhatárolóval és a nélkül is elérhető), érzékelhető nyomatékreakció nélküli, gyors szerelést tesz lehetővé.
Ütve Csavarozók
90 – 1200 Nm es nyomatéktartománnyal.
MINMAT–T
Pontos lekapcsolást tesz lehetővé a beállított mélységhatár elérésekor, fa és plasztikus anyagok csavarozásakor.
VARIOMAT
A faiparban alkalmazható „mindenes”.
Javító – Csavarozók
A rugalmas megoldás javítási és szerelési munkálatokhoz, amely megkönnyíti a csavarkihajtási folyamatot.
Súrlódó kuplunggal ellátott pneumatikus csavarozók
A fa- és lemez szerelvényekhez használható hagyományos megoldás.
Laposfejű Csavarkulcsok
A megfelelő szerszám M3 – M8 méretű, nehezen hozzáférhető csavarok esetében.

Az ipari tömegtermelésben alkalmazott csavarozó gépek kiválasztásakor sok szempontot figyelembe kell venni, ezért a következő segédletünk egyes lépéseiben részletesen kitérünk a legáltalánosabb tényezőkre:
2. Termelékenység szempontú szerelés technológia választás

A gyártás kívánt termelékenységének nagysága alapvetően fontos tényező. Amennyiben viszonylag kis darabszám, rövid gyártási idők és változatos termékek jellemzik a szerelést, akkor kézi csavarozó rendszereink választása a legoptimálisabb.

A megnövekedett termelékenységi igények kielégítése végett, kézi csavarozó gépeink is elláthatók automatikus csavaradagoló rendszerekkel.

Ezzel szemben a hosszú ciklusidők melletti, magas darabszám biztosításához teljesen-, vagy részben automatizált szerelőgépeket ajánlunk.

A változó igényeknek is eleget téve XY - egy orsós rendszereket és lyukosztás specifikus, többorsós csavarozó rendszereket is ajánlunk.
3. Elektromos, vagy pneumatikus hajtás?

Alapvetően elektromos, vagy sűrített levegős hajtással látjuk el csavarozóinkat. Mind a két kialakítással bíró rendszer különböző előnyöket kínál. Az alábbi tényezők alapján elvégezhető az egyéni igények alapján történő kiválasztás.

A választáshoz a következő tényezőket kell figyelembe venni:
Tulajdonságok Elektromos Hajtás Pneumatikus Hajtás
A: Rugalmasság (változtatható csavarozási paraméterek) magas alacsony
B: Folyamat Megbízhatóság magas közepes
C: Nyomaték Pontosság magas magas
D: Csavarozási adat követés és statisztikai folyamatfelügyelet magas közepes
E: Dokumentációs lehetőségek kiterjedtsége magas közepes
F: Beruházási Költség magas alacsony
G: Üzemeltetési Költség alacsony alacsony
H: Energia Ellátás elérhető általában elérhető
I: Élettartam magas magas

Az egyéni tényezők, vagy azok kombinációi is hatással vannak a megfelelő csavarozó kiválasztására. Például a sűrített levegő hálózat kiépíthetőségének hiánya kizárja a pneumatikus csavarozók alkalmazását. Vagy folyamatosan változó csavarozási paraméterek, rugalmas állíthatósága szükséges, amely egyértelműen egy szabadon programozható elektromos csavarozó feladatköre.
Kritérium A: Rugalmasság

Amennyiben szükséges a csavarozás paramétereinek (nyomaték, szögérték, sebesség, forgásirány, csavarmélység) változtathatósága, akkor elektromos csavarozó rendszereink használatát ajánljuk. A DEPRAG EC-csavarozó rendszerek (MINIMAT-EC-Servo csavarozó gép, MICROMAT-EC / MINIMAT-EC csavarozó gépek) bármely feljebb említett paraméter szabad programozhatóságára alkalmasak. A csavarozási folyamatban történő módosítások könnyen elvégezhetők.

A másrészről pedig lekapcsolás vezérelt pneumatikus csavarozóink (NANOMAT, MICROMAT, MINIMAT) az azonos paraméterek mellett való csavarozási munkálatok elvégzésében nyújtanak segítséget.
Kritérium B: Folyamat megbízhatóság

A folyamat megbízhatóság egy átfogó követelmény, mely függ a rendszer felhasználási körétől, és amelynek jelentős hatása van a kiválasztott csavarozó rendszer költségeire. A megkívánt folyamat megbízhatóság mértékét a lehető legkorábban, még a költségtervezési szakaszban meg kell határozni.

Míg számos alkalmazás csak egy JÓ / NEM JÓ visszajelzést követel meg, addig más esetekben a szerelési folyamat minden egyes lépésének kiértékelésére és pontos dokumentációjára lehet szükség.

A megfelelt / nem felelt meg visszajelzés a pneumatikus- és elektromos EC csavarozó gépek esetében is adott. A szerelési folyamat lépéseinek rögzítésére, kiértékelésére, dokumentálására elektronikus EC csavarozó gépeink használatát javasoljuk. Alternatív lehetőségként pneumatikus csavarozó gépeink integrált szög / nyomaték jeladóval is működtethetők.

A magasabb szerelés biztonságot megkövetelő alkatrészek esetében egyéb tulajdonságok teljesítésére is szükség lehet, úgymint az egyedi érzékelőkkel, vagy redundáns felépítésű rendszerrel történő nyomaték vizsgálat, melyet az opcionális nyomatékmérő rendszerrel ellátott EC-Servo csavarozótechnikánk minden igényt kielégítően biztosít.
Kritérium C: Nyomaték pontosság

A DEPRAG NANOMAT, MICROMAT, vagy MINIMAT széria pneumatikus csavarozó gépei nagy pontosságú mechanikus kuplunggal vannak ellátva, így egy millió szerelési ciklus esetén kiemelkedő +/- 3% standard szórásértéket képesek produkálni.

A DEPRAG csavarozó gépeket jellemző standard szórás természetesen csak az egyik pontossági tényező. A gépképességi index (CMK) a meghatározó érték az adott gép, ipari alkalmazhatóságának jellemezésére. Megfelelő üzemeltetési feltételek mellett a lekapcsolás vezérelt pneumatikus DEPRAG csavarozók CMK értéke ≥ 1.67, ± 10% szórás mellett az ISO 5393 szabványban foglalt 6 Szigma szabály szerint. Az 1.67– os érték azt jelenti, hogy a hiba gyakorisága 0.6, egymillió szerelési művelet elvégzése esetén.

Az EC-, vagy EC-Servo technológiát alkalmazó DEPRAG csavarozók esetében ez a pontossági érték még előkelőbb. A meghúzási ciklusok lefolyásától és körülményeitől függően e csavarozóink kevesebb, mint ± 1% standard szórást produkálnak, illetve CMK értékük ≥ 1.67, ± 5% hibahatár mellett az ISO 5393 szabványban foglalt 6 Szigma szabály szerint. Ami azt jelenti, hogy az előzőeknek megfelelő, egymillió szerelési műveletre eső 0.6 - es hibaértéket képesek produkálni EC csavarozóink, azonban, a pneumatikus rendszerek hibasávjának felénél.
Kritérium D: Csavarozási adat követés és statisztikai folyamatfelügyelet

A csavarozási adatok rögzítéséhez és statisztikai feldolgozásához elengedhetetlen a központi folyamatirányító egységekkel együttműködni képes csavarozó rendszerek használata. Ilyen helyzetekben EC-, vagy EC-Servo csavarozó gépeink jelentenek megoldást.
Kritérium E: Dokumentációs lehetőségek kiterjedtsége

Mind a két kialakítású rendszerünk lehetőséget kínál a mért nyomaték- és szögértékek rögzítésére és eltárolására, viszont amíg az EC- és EC-Servo technológia esetében ez sztenderd opcióként elérhető, addig a pneumatikus rendszereink esetében speciális nyomaték- és szög jeladó alkalmazására van szükség. Így a pneumatikus rendszerek alacsonyabb kezdeti költsége a szolgáltatások kiterjesztésével nő.
Kritérium F: Beruházási költség

Az EC-/EC-Servo technológia széleskörű felhasználási lehetőségei és funkciói a magasabb beruházási költségekben is megnyilvánulnak. Az alapvető szabály: minél magasabbak a csavarozó géppel szemben támasztott követelmények (folyamat megbízhatóság, állítási lehetőségek, stb.), annál magasabb költségekkel kell számolni. A beruházási költségek terén, ezért a jól alkalmazható pneumatikus eszközök vannak előnyben.
Kritérium G: Üzemeltetési költség

Az üzemeltetési költségek egyértelmű meghatározásához számos tényezőt figyelembe kell vennünk:

az energia árak különbözőségét,
a karbantartás szükségletességet, illetve a karbantartás költségességét: Míg a pneumatikus csavarozók esetében az általános szervízelés házon belül megoldható, addig az EC-csavarozók szervizelése csak gyártói környezetben valósítható meg.
A betanítás, illetve szakszemélyzet szükségessége (pl. csavarozó program kezelés).
A mérési műszerekkel szemben felállított kalibrációs követelmények (EN ISO 9001/2000 Minőségi Szabvány)
Külső tényezőkkel szembeni ellenállóság (por, nedvesség, …)
Beruházási költség

Kritérium H: Energia ellátás

Pneumatikus csavarozó gépek alkalmazása sűrített levegő hálózat kiépítésének hiányában nem lehetséges.
Kritérium I: Élettartam

A DEPRAG csavarozó rendszerek folyamatos ipari igénybevételhez lettek tervezve és e mellett magas élettartammal rendelkeznek.
4. Az alkalmazásnak megfelelő kialakítás

Csavarozóink több kialakításban is elérhetők.

A klasszikus, kézi, egyenes csavarozók függőleges irányú, míg a pisztoly markolattal ellátott csavarozók vízszintes szerelési munkák elvégzéséhez kerültek kifejlesztésre. Egyéb készülék kialakítások még a derékszögű kialakítás, kis helykínálat melletti munkákhoz és különösen magas nyomaték igények kielégítésére, valamint a hengeres készülékház kialakítású csavarozóink, melyek jól integrálhatók automata szerelőrendszerekbe. Ezen kívül számos személyre szabható szerszám kialakítás is igényelhető.
5. Nyomaték, szöghelyzet és sebesség

A csavarszerelési művelet alapvetően kettő, vagy több alkatrész, előre definiált előfeszítő erővel történő összeszerelése. A tömegtermelés esetén a szükséges előfeszítő erő közvetlen mérése nem költséghatékony megoldás, ezért a folyamat jellemzésére alkalmas mennyiségként, az előfeszítő erővel arányos csavarfeszítő nyomaték mérése történik.

A szereléskor beállított nyomaték közvetlen hatással van a szükséges csavar előfeszítő erő pontosságára, és így az egész szerelvény minőségére. Minél pontosabb a csavarozó gép, annál megbízhatóbb a csavarkötés.

A beállított szögérték a nyomatékhatár elérésétől kerül mérésre, egészen a végleges nyomaték beállításáig. Amennyiben a nyomaték és szögértékek is a kívánt hibahatárral rendelkező tartományokon belül helyezkednek el, a legnagyobb valószínűséggel, megfelelő szerelvény készült el.

Természetesen a sebesség, mint folyamatot meghatározó tényező is előre meghatározásra szorul. Például, műanyag alkatrészek esetében alkalmazott önmetsző csavarok, nagy sebességgel történő behajtásakor nagy súrlódás alakul ki, ami negatívan befolyásolja a menet formájának kialakulását.

A relaxációs tényezők, a szerelendő alkatrészek felületi minősége és méret pontossága a szerelési folyamat kimenetelét befolyásolják csakúgy, mint a szereléskor elérhető pozíciópontosság. A rugalmas alkatrészek relaxációja esetén, mint például a szivattyúk tömítésének szerelésekor speciális megoldásra van szükség. A két-, vagy többlépcsős meghúzási folyamat, vagy az adott nyomatékon tartás megoldhatja a hasonló problémákat. A szerelési folyamat egyéb megközelítésben is vizsgálható más-más csavarozási paraméterek figyelembevétele révén. Például a súrlódási veszteség mérésén alapuló meghúzási folyamat lehetőséget biztosít a csavarozási folyamat egyértelmű feltérképezésére, valamint a csavar nyomaték, vagy szögértékek alapján történő pontos beállítására.

A kiterjedt csavarkötés vizsgálat kitűnően alkalmas a kívánt csavarozási paraméterek beállítására és felülvizsgálatára és a szerelvényt érintő problémák elhárítására.
6. Támogatás

A csavarozástechnika és -technológia terén szerzett évszázados tapasztalat, egy professzionálisan felszerelt (DKD által akkreditált) elemző- és mérőlaboratórium, valamint hozzáértő szakemberekből felépülő csapatunk folyamatosan partnereink rendelkezésére áll.

Üzletkötőink és mérnökeink Németországban és szerte a világban rendelkezésére állnak, hogy az Ön igényeinek megfelelő megoldásokat biztosíthassák.

Lépjen kapcsolatba az eCon Trading KFT. munkatársaival és kérjen személyre szabott ajánlatot a DEPRAG SCHULZ GMBH u. CO. hivatalos magyarországi márkaképviseletétől.

Feltöltés alatt. Kérjük keresse kollégáinkat!